Skip to main content

H Χαμάς αρνείται ότι σκότωσε αμάχους στις 7 Οκτωβρίου

Ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Φωτ. REUTERS/Mohammed Salem

Ο επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν μόνο Ισραηλινοί στρατιώτες

Ο Μούσα Αμπού Μερζούκ, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, μιλώντας στο BBC, αρνήθηκε ότι η οργάνωσή του σκότωσε αμάχους στις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπέλυσε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Μερζούκ, που είναι επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Χαμάς, ισχυρίστηκε ότι στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν μόνο Ισραηλινοί στρατιώτες και οι άνδρες της δεν επιτέθηκαν σε γυναίκες, παιδιά και πολίτες.

Ερωτηθείς για τους ομήρους που έχει απαγάγει η Χαμάς, ο Μερζούκ είπε ότι «θα απελευθερωθούν, αλλά πρώτα πρέπει να σταματήσουν οι συγκρούσεις». Το στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο BBC ότι δεν έχει λίστα με τα ονόματα των ομήρων, τους οποίους χαρακτήρισε «καλεσμένους»!

Γιατί το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στο TikTok

Πρόσθεσε πως δεν ξέρει πού βρίσκονται οι περισσότεροι όμηροι και ότι κρατούνται από «διαφορετικές παρατάξεις». «Εάν οι Ισραηλινοί τερματίσουν τις εχθροπραξίες, μπορούμε να δώσουμε τους ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό» ανέφερε.

Hurriyet: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Μπλίνκεν για τη θέση των ΗΠΑ στη Γάζα

naftemporiki.gr