Skip to main content

Ισραήλ: Πιθανόν ανάμεσα στους ομήρους της Γάζας η 8χρονη της οποίας ο πατέρας είχε δηλώσει ανακουφισμένος που την σκότωσε η Χαμάς και δεν την απήγαγαν

Αρχικά δηλώθηκε νεκρή αλλά πλέον πιστεύεται ότι το 8χρονο κορίτσι είναι ζωντανό

Η 8χρονη Έμιλι Χαντ, ένα κορίτσι από το κιμπούτς Μπέρι του Ισραήλ που δέχθηκε επίθεση από μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είχε θεωρηθεί νεκρή στη σφαγή.

Τότε ο πατέρας της είχε δηλώσει ανακουφισμένος καθώς για τον ίδιο ήταν ευλογία το να μην βρίσκεται η κόρη του στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, «σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με πολλούς ανθρώπους… τρομοκρατημένη κάθε λεπτό της ημέρας, πιθανώς για τα επόμενα χρόνια».

«Οπότε ο θάνατος ήταν μια ευλογία», είχε πει χαρακτηριστικά στο CNN.

Ωστόσο, πλέον πιστεύεται ότι το 8χρονο κορίτσι είναι ζωντανό και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η οικογένεια ενημερώθηκε για αυτό το ενδεχόμενο από τις ισραηλινές αρχές πριν από πέντε ημέρες, όπως αποκάλυψε η μεγαλύτερη αδερφή της την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Channel 12 η Νάταλι Χαντ ανέφερε ότι η οικογένεια πένθησε την μικρή καθώς είχε ανακοινωθεί ο θάνατός της.  «Μας είπαν ότι είχε δολοφονηθεί. Ήμασταν σε πένθος», είπε. Στη συνέχεια, «στις 31 Οκτωβρίου, μας είπαν ότι ήταν πολύ πιθανό να είχε απαχθεί».

Η 8χρονη είχε μείνει στο σπίτι της φίλης της στο συγκεκριμένο κιμπούτς το βράδυ της 6ης προς 7ης Οκτωβρίου, είπε η Νάταλι Χαντ, εκτιμώντας ότι η φίλη της και η μητέρα της φίλης της είχαν απαχθεί επίσης ενώ είχαν δηλωθεί νεκρές αρχικά.

Σημείωσε επίσης ότι η Έμιλι έχει και ιρλανδική υπηκοότητα, αναφέροντας ότι οι ιρλανδικές αρχές έχουν δεσμευθεί να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν, αν και κατέστησαν σαφές ότι η ικανότητά τους να το κάνουν είναι περιορισμένη, είπε.

Με πληροφορίες από Times of Israel