Skip to main content

Τι κάνεις με 500.000 λίτρα καυσίμων; Οι IDF απαντούν με ένα βίντεο

Φωτ. αρχείου (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ) / INTIME NEWS

Ο ισραηλινός στρατός ξέρει να αξιοποιεί στο μέγιστο τα social media. Το νέο του βίντεο.

Το Ισραήλ έχει προς το παρόν αρνηθεί να επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που τα νοσοκομεία του θύλακα ξεμένουν από ρεύμα και κλίνουν ακόμη και πτέρυγες νεογνών.

Ο ισραηλινός στρατός επισημαίνει πως εάν κριθεί αναγκαίο, έχει σχέδιο προκειμένου να μεταφέρει καύσιμα στα νοσοκομεία της Γάζας, ενώ είναι σε εξέλιξη οι χερσαίες επιχειρήσεις του.

Κατηγορεί δε τη Χαμάς πως ενώ έχει στη διάθεσή της άφθονες ποσότητες καυσίμων, το κρατάει για να στηρίζει τις δικές της τρομοκρατικές δραστηριότητες, αφήνοντας τον άμαχο πληθυσμό της περιοχής να υποφέρει.

Σε ένα βίντεο, που ανήρτησαν στα social media οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), υποστηρίζουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον μισό εκατομμύριο λίτρα καυσίμων και εξηγεί τι μπορεί κανείς να κάνει με μία τέτοια ποσότητα.

«Θα μπορούσες να κάνεις τον γύρο της υφηλίου με ένα Boeing. Θα μπορούσε να οδηγήσεις στον μακρύτερο δρόμο της γης με μία Ferrari – 2φορές – και να σου μείνει κι άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο. Θα μπορούσες να τροφοδοτήσεις όλα τα νοσοκομεία της Γάζας. Ή θα μπορούσες να το κρατήσεις για τους τρομοκράτες σου» ανεφέρει το βίντεο.