Skip to main content

Ισραηλινός στρατός: Νεκρός διοικητής της Χαμάς που οργάνωσε επιθέσεις σε κιμπούτς την 7η Οκτωβρίου

REUTERS/Amir Cohen

Διεύθυνε τους μαχητές της Χαμάς που πραγματοποίησαν την αιματηρή επίθεση στo κιμπούτς Ερέζ και στο Νετίβ Χαασάρα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ο διοικητής του τάγματος Μπέιτ Λαχίγια της Χαμάς σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, στη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, ο Νισάμ Αμπού Ατζίνα, διεύθυνε τους μαχητές της Χαμάς που πραγματοποίησαν την αιματηρή επίθεση στo κιμπούτς Ερέζ και στο Νετίβ Χαασάρα στις 7 Οκτωβρίου.

Προηγουμένως ο ίδιος διοικούσε τις εναέριες δυνάμεις της Χαμάς και είχε εργαστεί για την ανάπτυξη drones και αλεξίπτωτων πλαγιάς που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Αδιάκοπο σφυροκόπημα στη Γάζα – «Πολλοί τρομοκράτες της Χαμάς νεκροί»

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο έπληξαν περίπου 300 στόχους στη Γάζα, τόσο με αεροπορικές επιδρομές όσο και με χερσαίες επιθέσεις.

Κατά την ίδια πηγή, «πολλοί τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν» από τα ισραηλινά στρατεύματα, τα οποία ήρθαν αντιμέτωπα με «πυρήνες τρομοκρατών» που εξαπέλυσαν αντιαρματικούς πυραύλους και πυρά εναντίον τους.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, μεταξύ των στόχων που επλήγησαν βρίσκονται θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων σε σήραγγες, καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις μέσα σε υπόγεια τούνελ.

naftemporiki.gr