Skip to main content

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ να λάβει μέτρα για να διακρίνει τους αμάχους από τη Χαμάς

REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

«Δεν υποστηρίζουμε τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων, είτε είναι Παλαιστίνιοι, είτε είναι Ισραηλινοί»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει κάθε μέτρο που μπορεί προκειμένου να διακρίνει τους Παλαιστίνιους αμάχους από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη στρατιωτική επιχείρησή του στη Γάζα, δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Σε συνέντευξη στο CNN, κάλεσε επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να «συγκρατήσει» τη βία εξτρεμιστών Εβραίων εποίκων εναντίον αθώων ανθρώπων στη Δυτική Όχθη.

Ο Σάλιβαν δεν είπε αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ για τη στρατιωτική επίθεση στη Γάζα, τόνισε όμως πως η Ουάσιγκτον είναι ειλικρινής με τη συμμαχική της χώρα.

Απέναντι στην αυξανόμενη κατακραυγή για τον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ μετά τις φονικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που εξαπέλυσε η Χαμάς μέσα στο έδαφος του Ισραήλ, ο Σάλιβαν είπε: «Δεν υποστηρίζουμε τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων, είτε είναι Παλαιστίνιοι, είτε είναι Ισραηλινοί, ή κάτι άλλο».

Οι ισραηλινές δυνάμεις διευρύνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα ενώ μαχητικά αεροσκάφη τους έπληξαν εκατοντάδες στόχους της Χαμάς τις τελευταίες ώρες, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να μιλά για δεύτερη φάση του πολέμου.