Skip to main content

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Μάχες σε εξέλιξη στη βόρεια Γάζα

Bόρεια Γάζα, 28 Οκτωβρίου 2023. Φωτ. EPA/ MOHAMMED SABER

Τι αναφέρουν ο στρατός του Ισραήλ και η Χαμάς

Μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς βρίσκονται σε εξέλιξη εντός της Λωρίδας της Γάζας, στη βόρεια περιοχή της, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, ο οποίος ανέφερε ότι συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις.

Σε ανάρτηση στο Telegram που δημοσιεύτηκε την τελευταία ώρα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι «τρομοκράτες που πυροβόλησαν [Ισραηλινούς] στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, όπως και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην περιοχή Ζικίμ». Το Ζικίμ είναι ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, λίγα χιλιόμετρα από τη Γάζα.

Νωρίτερα, το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανέφερε μέσω Telegram ότι διεξάγονται συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Beit Lahia, στη βόρεια Γάζα, υποστηρίζοντας ότι έστησε ενέδρα σε ισραηλινά στρατεύματα.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Army Radio μετέδωσε ότι αρκετοί Παλαιστίνιοι ένοπλοι βγήκαν από σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από τα ισραηλινά σύνορα, και άρχισαν να συγκρούονται με τα ισραηλινά στρατεύματα. Κατά τις ίδιες πηγές, ορισμένα μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν από τα πυρά, ενώ εκτοξεύθηκαν όλμοι, με αποτέλεσμα να ηχήσουν σειρήνες σε κοινότητες κοντά στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας.