Skip to main content

Ισραήλ: Καλεί ξανά τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να εκκενώσουν τα σπίτια τους

REUTERS/Violeta Santos Moura

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, επίκειται νέα επιχείρηση

Νέο μήνυμα προς τους κατοίκους της βόρειας Γάζας απηύθυνε ο στρατός του Ισραήλ, καλώντας τους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν προς τον νότο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, επίκειται νέα επιχείρηση στο εσωτερικό της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέα προειδοποίηση προς τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας ενόψει μιας επικείμενης ισραηλινής επιχείρησης.

«Αυτή είναι μια επείγουσα στρατιωτική προειδοποίηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι και πρόσθεσε: «Για την άμεση ασφάλειά σας, καλούμε όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να μεταφερθούν προσωρινά προς νότο».

«Η επικείμενη επιχείρηση των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) θα ξεκινήσει να εξουδετερώνει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και σφοδρότητα» πρόσθεσε.

Το Ισραήλ «προχωρά στα επόμενα στάδια του πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας, με τις χερσαίες δυνάμεις να παραμένουν στον παλαιστινιακό θύλακα από χθες βράδυ πραγματοποιώντας επιχειρήσεις σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

«Εργαζόμαστε για στόχους που έχουμε θέσει: Τη διάλυση της Χαμάς, την ασφάλεια των συνόρων και την εθνική προσπάθεια επιστροφής των απαχθέντων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Στη Γάζα λόγω των βομβαρδισμών χθες το βράδυ- που ήταν οι σφοδρότεροι μέχρι σήμερα από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου- σημειώθηκε σχεδόν πλήρες μπλακάουτ στις επικοινωνίες, το διαδίκτυο και την ηλεκτροδότηση. «Είναι το απόλυτο χάος», σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στον θύλακα.