Skip to main content

Οι βομβαρδισμοί «άλλαξαν το τοπίο» στη βόρεια Γάζα

EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Τι αναφέρει εκπρόσωπος της οργάνωσης έκτακτης ανάγκης και διάσωσης που δραστηριοποιείται στον θύλακα

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν εκατοντάδες κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Εκατοντάδες κτίρια και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και χιλιάδες άλλα σπίτια υπέστησαν ζημιές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι οι σφοδροί βομβαρδισμοί «άλλαξαν το τοπίο» της βόρειας Γάζας.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες που κατάφερε να συγκεντρώσει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι πιο σφοδροί νυχτερινοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν στις ζώνες γύρω από δύο νοσοκομεία, το αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και το λεγόμενο ινδονησιακό νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι το μπλακάουτ στις επικοινωνίες σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να έχουμε νέα για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Γάζα.

Το μπλακάουτ προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που στην διάρκεια της νύχτας ήταν οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου πριν 22 ημέρες. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν το πρωί στη Γάζα, όπου επίσης παραμένουν οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, που ανεβάζουν τον ρυθμό των επιχειρήσεών τους, επικεντρώνονται στη βόρεια περιοχή της λωρίδας της Γάζας, στο Μπέιτ Χανούν, και πιέζουν προς τα κάτω λίγο πιο νότια από την συγκεκριμένη περιοχή.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό