Skip to main content

Ισραήλ: Τρόφιμα, νερό και φάρμακα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ερείπια μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, 25/10/2023. Φωτ. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

«Οι πολίτες της Γάζας που έχουν μεταφερθεί στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, που είναι προστατευόμενη περιοχή, θα λάβουν βοήθεια»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποστήριξε ότι η χώρα θα στείλει φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Επεκτείνουμε την ανθρωπιστική προσπάθεια, θα φέρουμε περισσότερα φορτηγά με νερό και φάρμακα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Οι πολίτες της Γάζας που έχουν μεταφερθεί στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, που είναι προστατευόμενη περιοχή, θα λάβουν βοήθεια», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ ο παλαιστινιακός θύλακας σφυροκοπείται από τις δυνάμεις του Ισράηλ, με τις επίγειες δυνάμεις να πραγματοποιούν επιχειρήσεις στον θύλακα σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

Η χθεσινή επιδρομή ήταν χωρίς προηγούμενο, με αποτελέσμα να σημειωθεί σχεδόν πλήρες μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες και να επικρατήσει πανικός, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC Rushdi Abualouf από την Χαν Γιουνίς στη Γάζα.

«Ακόμη και εδώ στη Χαν Γιουνίς, όπου οι βομβαρδισμοί ήταν λιγότεροι», αναφέρει εξηγώντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοικωνίας με φίλους και συγγενείς, κι έτσι οδηγούνται προς την κατεύθυνση των εκρήξεων.  Είναι το «απόλυτο χάος».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό