Skip to main content

Ισραήλ: Η αστυνομία απαγόρευσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Νετανιάχου

ABIR SULTAN/REUTERS

Η αστυνομία «δεν επιτρέπει διαδηλώσεις για πολιτικά, πολιτικά ή θέματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια του πολέμου»

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τις αποτυχίες που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η αστυνομία αναφέρει ότι θα διαλύσει οποιαδήποτε τέτοια συγκέντρωση επειδή «δεν επιτρέπει διαδηλώσεις για πολιτικά, πολιτικά ή θέματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Πηγή της αστυνομίας δήλωσε στη Haaretz ότι αν η διαμαρτυρία είχε διαφημιστεί ως σιωπηλή αγρυπνία, είναι πιθανό να είχε επιτραπεί να πραγματοποιηθεί.

Χερσαία εισβολή στη Γάζα: Η υπογραφή που δεν βάζει ο Νετανιάχου- Διαφωνούν μέχρι και για τους όμηρους στο Ισραήλ

Ωστόσο, σε περίοδο πολέμου, η αστυνομία μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να εξασφαλίσει την ειρηνική αντιμετώπιση μιας διαμαρτυρίας, αναφέρει η Haaretz.

Μια σειρά ανώτερων ισραηλινών αξιωματούχων δήλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις τεράστιες αποτυχίες που επέτρεψαν σε χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς να εισβάλουν στα σύνορα της Γάζας, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους – κυρίως πολίτες – και παίρνοντας τουλάχιστον 233 ομήρους, αλλά ο Νετανιάχου αρνήθηκε να το κάνει, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό