Skip to main content

Γ. Γκάλαντ: Οι επόμενες φάσεις του πολέμου όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες

REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo

« Είμαι αποφασισμένος να φέρω τη νίκη - Ή αυτοί ή εμείς» είπε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

«Αυτός είναι ένας πόλεμος για το σπίτι μας και θα τον κερδίσουμε» δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ενώ υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ θα κερδίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς και θα απελευθερώσει τους περισσότερους από τους 200 ομήρους που κρατούνται από την τρομοκρατική οργάνωση. «Ή εμείς ή αυτοί» είπε χαρακτηριστικά ο Γκάλαντ.

«Ζούμε κρίσιμες στιγμές. Αυτός είναι ένας πόλεμος εναντίον μικρών παιδιών, γυναικών και επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Θα τον κερδίσουμε» τόνισε.

« Είμαι αποφασισμένος να φέρω τη νίκη» σημείωσε επίσης, λέγοντας ότι προετοιμάζονται οι επόμενες φάσεις του πολέμου που θα πραγματοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή.

«Ως πατέρας, παππούς και γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, καταλαβαίνω και λυπάμαι βαθύτατα για το πολύ βαρύ τίμημα όσων έπεσαν στη μάχη» πρόσθεσε επίσης. «Είμαι αποφασισμένος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν οι όμηροι στις οικογένειές τους, αυτό είναι το ύψιστο καθήκον μου .Το τι θα συμβεί τα επόμενα 75 χρόνια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία αυτής της μάχης» κατέληξε.