Skip to main content

Ισραηλινός υπουργός: «Όλη η κυβέρνηση υπεύθυνη» για την επίθεση της Χαμάς

Ο Μίκι Ζοχάρ (αριστερά) στην Κνεσέτ (φωτ. 2019). EPA/ABIR SULTAN

«Όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις»

Ολόκληρη η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι υπεύθυνη για την καταστροφική επίθεση της Χαμάς, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ, Μίκι Ζοχάρ, προσθέτοντας πάντως πώς δεν είναι τώρα η ώρα για την απόδοση ευθυνών.

«Είναι σαφές για μένα ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ολόκληρη η κυβέρνηση του Ισραήλ, είναι υπεύθυνοι. Αυτό είναι ξεκάθαρο και στον πρωθυπουργό», τόνισε ο Ζοχάρ μιλώντας στον ραδιοσταθμό των Ενόπλων Δυνάμων.

Ο Ζοχάρ, που ανήκει στο κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, σημείωσε ότι «όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις», συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, για τις αποτυχίες που οδήγησαν στην αιματηρή εισβολή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου».

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν είναι τώρα η ώρα να διερευνηθούν οι αποτυχίες. «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τώρα ζητήματα ενοχής γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο, δεν θέλω να διερευνήσω τώρα τι συνέβη στον κλάδο πληροφοριών, ή στον επιχειρησιακό τομέα ή σε πολιτικό επίπεδο. Θα υπάρξει μια ανεξάρτητη κρατική εξεταστική επιτροπή», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Πολιτισμού.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να αναλάβει άμεσα την ευθύνη.

Ενημερωθείτε live για όλες τις εξελίξεις