Skip to main content

Γάζα: 1 νεκρός και 44 τραυματίες από βομβαρδισμό κοντά σε σχολείο της UNRWA στη Ράφα

Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό χτύπημα στη Γάζα . REUTERS/Violeta Santos Moura

Το σχολικό συγκρότημα, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο περίπου 4.600 άνθρωποι, υπέστη σημαντικές ζημιές κατά την επίθεση, σύμφωνα με την UNRWA

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη 44 τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό τοποθεσίας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σχολείο της Υπηρεσίας Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στη Ράφα, κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία.

Το σχολικό συγκρότημα, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο περίπου 4.600 άνθρωποι, υπέστη σημαντικές ζημιές κατά την επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, η υπηρεσία του ΟΗΕ είχε ανακοινώσει πως άλλοι τρεις υπάλληλοί της σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας σε 38 τον αριθμό των εργαζομένων της UNRWA που έχουν βρει τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από σημερινά ισραηλινά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Anadolu