Skip to main content

Ιορδανία: Ακυρώνεται η τετραμερής σύνοδος που θα συμμετείχε ο Μπάιντεν

REUTERS/Zohra Bensemra

Αυτή η «ειδεχθής σφαγή» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, δηλώνει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Η τετραμερής σύνοδος που θα διεξαγόταν σήμερα στην Ιορδανία με τη συμμετοχή του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, του ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα Β΄, του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναβλήθηκε επ’ αόριστον, ανακοίνωσε ο ιορδανός υπουργός Εξωτερικών, μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την ακύρωση του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στην Ιορδανία.  Ο Τζο Μπάιντεν  αναχώρησε για το Τελ Αβίβ, όπου θα συναντηθεί με τον Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Νωρίτερα και  ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε  ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση  με τον Μπάιντεν στο Αμάν.

Η σύνοδος θα διεξαχθεί «όταν ληφθεί η απόφαση να σταματήσει ο πόλεμος και να τερματιστούν οι σφαγές», ανέφερε ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’ χαρακτήρισε την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας “ένα αναμφισβήτητο έγκλημα πολέμου”, δήλωσε ο επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι.

Αμπάς: Ειδεχθής σφαγή

Για «ειδεχθή σφαγή, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς  και πρόσθεσε πως πλέον θεωρεί ότι οι συνομιλίες για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον τερματισμό του πολέμου είναι απαράδεκτες.

«Το Ισραήλ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές» και «δεν θα αφήσουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από εκεί», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι υγειονομικές αρχές στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου κυβερνά η Χαμάς, ανέφεραν ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Ο στρατός του Ισραήλ έκανε λόγο για πλήγμα κατά λάθος από τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ με ρουκέτες.