Skip to main content

Χεζμπολάχ: Νεκροί 4 μαχητές στο νότιο Λίβανο- ««Ξεκίνησε με μία επίθεση κάθε μέρα, πλέον οι συγκρούσεις εντείνονται»

REUTERS/Mohamed Azakir

Σκοτώθηκαν «εκτελώντας τζιχάντ».

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι σκοτώθηκαν «εκτελώντας τζιχάντ».

Η δήλωση ήρθε λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ ανέφερε ότι είχε σκοτώσει τέσσερις μαχητές που είχαν προσπαθήσει να περάσουν τα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο.

Έπειτα λιβανέζικες πηγές ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους από ισραηλινό βομβαρδισμό στον νότιο Λίβανο, κοντά στο χωριό Αλμα αλ Σάαμπ.

Η Χεζμπολάχ και οι ισραηλινές δυνάμεις επιδίδονται σχεδόν καθημερινά σε ανταλλαγή πυρών μετά από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί εννέα μέλη της Χεζμπολάχ στη διάρκεια των επιθέσεων στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου.  Συνολικά, οι συγκρούσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένας εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και δυο άμαχοι. Στην ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Εντείνονται οι επιθέσεις

Οι επιθέσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο εντείνονται, διαπιστώνει ο ανταποκριτής του Al Jazeera στην περιοχή. «Ξεκίνησε με μία επίθεση κάθε μέρα, αλλά τώρα γινόμαστε μάρτυρες τριών, τεσσάρων ή πέντε επιθέσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση στον Λίβανο γίνεται όλο και πιο τεταμένη. Ο αριθμός των επιθέσεων αυξάνεται… Αν αναλογιστούμε το πώς κλιμακώνονται τα πράγματα στη Γάζα, τα δύο μέτωπα συνδέονται», προσθέτει.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό