Skip to main content

Αμερικανός αξιωματούχος: Τροφοδοτείται ξανά με νερό η νότια Γάζα

Σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ισραηλινοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν για αυτήν την εξέλιξη την τελευταία τώρα.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε στο CNN ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν πως ξεκίνησε ξανά η παροχή νερού στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με τον κ. Σάλιβαν, Ισραηλινοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν για αυτήν την εξέλιξη την τελευταία τώρα.

Ο κ. Σάλιβαν είπε επίσης ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί για μια πιθανή «κλιμάκωση» της κατάστασης, με την εμπλοκή του Ιράν στη σύγκρουση.

«Υπάρχει ο κίνδυνος κλιμάκωσης, το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στα βόρεια και, φυσικά, η εμπλοκή του Ιράν», είπε σε άλλη συνέντευξή του, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξήγησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο «να αποφασίσει το Ιράν να εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

«Αυτός είναι ένας κίνδυνος για τον οποίο έχουμε επίγνωση από την αρχή», πρόσθεσε.

«Για αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος αντέδρασε τόσο γρήγορα και αποφασιστικά, με την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο, για να έχουμε αεροσκάφη στον Κόλπο, για να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα σε κάθε κράτος ή οντότητα που θα προσπαθούσε να επωφεληθεί από την κατάσταση», συνέχισε.

Ο ισραηλινός στρατός είχε κηρύξει «πλήρη αποκλεισμό» της Γάζας πριν από έξι ημέρες.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει 1,1 εκατ. Παλαιστινίους που μένουν στη βόρεια Γάζα να εκκενώσουν την περιοχή, κινούμενοι προς τον νότο.