Skip to main content

Ισραήλ: Ζευγάρι σκότωσε 7 μαχητές της Χαμάς για να σώσει τα δίδυμα μωρά του- Νεκροί και οι δύο στην επίθεση

REUTERS/Violeta Santos Moura

Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά 10 μηνών- Τα έκρυψαν σε καταφύγιο.

Ένα νεαρό ζευγάρι Ισραηλινών έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα δίδυμα μωρά του από τους μαχητές της Χαμάς που εισέβαλαν στο σπίτι τους στο νότιο Ισραήλ, όπως έκαναν γνωστό Ισραηλινοί διπλωμάτες.

Οι Hadar και Itay Berdychivsky σκοτώθηκαν στο Κφαρ Αζά, ένα κιμπούτς στο Ισραήλ κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την ισραηλινή πρεσβεία στη Γαλλία. Και οι δύο ήταν στην ηλικία των 30 ετών. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά 10 μηνών, σύμφωνα πάντα με την πρεσβεία.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κύπρο, Rotem Segev, έκανε γνωστή την ιστορία τους σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είπε, οι γονείς είχαν κρύψει τα παιδιά τους σε καταφύγιο όταν σημειώθηκε η εισβολή των μαχητών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, οι ίδιοι έμειναν στο σπίτι τους για να αντιμετωπίσουν τους μαχητές και έχασαν την ζωή τους.  «Δολοφονήθηκαν βάναυσα αφού πολέμησαν άγρια ​​με τους τρομοκράτες», έγραψε ο πρέσβης.

Ο Oleg Vyshniakov, επίτιμος πρόξενος του Ισραήλ στην Ουκρανία, έγραψε στο Facebook ότι οι Berdychivsky υπηρέτησαν στον ισραηλινό στρατό ως αξιωματικοί και είχαν όπλα στο σπίτι τους.

Στο σπίτι τους, βρέθηκαν επίσης τα πτώματα επτά μαχητών της Χαμάς, σύμφωνα με τον Vyshniakov. Ο επίτιμος πρόξενος δεν είπε πώς απέκτησε αυτές τις πληροφορίες.

Τα δίδυμα των Berdychivskys βρέθηκαν αργότερα, όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο περίπου 14 ώρες μετά την επίθεση, σύμφωνα με την Ισραηλινή πρεσβεία στη Γαλλία. Οι γονείς είχαν «πολεμήσει μέχρι την τελευταία στιγμή», έγραψε η πρεσβεία.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό