Skip to main content

Delta Force και SEAL Six: Οι επιλεκτοι των ΗΠΑ σε ετοιμότητα για την διάσωση ομήρων στο Ισραήλ;

Δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε μια ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Messenger

Σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στην διάσωση ομήρων της Χαμάς βρίσκονται επίλεκτες αμερικανικές δυνάμεις, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναπτυχθεί  σε μια  ευρωπαϊκή χώρα.

Τα στρατεύματα που περιγράφονται ως “door kickers” λέγεται ότι έχουν αναπτυχθεί σε μια κοντινή ευρωπαϊκή χώρα. Αν και οι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει τι είδους δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων τέθηκαν σε επιφυλακή, οι κύριες αντιτρομοκρατικές μονάδες που συνήθως αναλαμβάνουν αποστολές διάσωσης ομήρων είναι η Delta Force του στρατού, γνωστή επισήμως ως 1st Special Forces Operational Detachment-Delta, και η SEAL Team Six του ναυτικού (Naval Special Warfare Development Group).

Διαβάστε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Οι τελευταίοι  ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την αποστολή εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η συγκεκριμένη ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών χρησιμοποιείται σε αντιτρομοκρατικές και αναγνωριστικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, σε διάσωση ομήρων όπως επίσης και σε επιχειρήσεις «μη-συμβατικού πολέμου».

Η Delta Force, από την άλλη, αποτελείται από επίλεκτους κομάντος και  κυνήγησε και εξουδετέρωσε τον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Έχει χρησιμοποιηθεί σε μυστικές αποστολές σε διάφορα σημεία του πλανήτη, από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία, μέχρι τη Σομαλία και τη Λιβύη.

REUTERS/Violeta Santos Moura

Δύο ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, οι οποίοι μίλησαν ανώνυμα στον “Messenger”, υποστήριξαν ότι έχουν σταλεί ειδικοί στη διάσωση ομήρων για να συμβουλεύσουν τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να είναι Αμερικανοί.

Πιστεύεται ότι η Χαμάς πήρε περισσότερους από 100 ομήρους κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσής της στο Ισραήλ το Σάββατο.

naftemporiki.gr