Skip to main content

Φόβοι γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Τι ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λάβδας, καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στο Naftemporiki TV

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Λάβδας, καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Λάβδας σχολίασε πως «ήδη ο πρόεδρος Μπάϊντεν προειδοποίησε άλλες χώρες στην περιοχή κυρίως το Ιράν να μην εμπλακούν, το κατά πόσο το Ιράν είναι πίσω από την οργάνωση και εκτέλεση αυτής της τρομοκρατικής πράξης είναι ανοιχτό, αυτή τη στιγμή έπειτα από 50 χρόνια έχουμε μια φοβερή αναζωπύρωση του πυρήνα του Ισραηλινού και Παλαιστινιακού ζητήματος».

Ο κ. Λάβδας τόνισε πως «η Χαμάς κυβερνά τη Γάζα, αυτή η οργάνωση εξαπολύει μια τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, το πώς το Ισραήλ θα “απαντήσει” και το πώς θα συμπεριφερθούν άλλες χώρες θα καθορίσει τα της περιοχής για δεκαετίες. Υπάρχει ένα ερώτημα τι θα γίνει στον βορρά του Ισραήλ, στον Λίβανο, βρισκόμαστε σε μια φάση που όλοι παρακολουθούμε το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και το ερώτημα είναι το κατά πόσο η Σαουδική Αραβία θα προσπαθήσει να παίξει έναν μεσολαβητικό ρόλο ή εάν θα ταχθεί με την Παλαιστινιακή μεριά, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Σαουδική Αραβία».