Skip to main content

Προκαλεί ο Χαμενεΐ: Φιλάμε τα χέρια εκείνων που σχεδίασαν την επίθεση στο Ισραήλ – Καμία εμπλοκή του Ιράν

FILE PHOTO: A rocket launched from the Στερότ, νότιο Ισραήλ, 9 Οκτωβρίου 2023. Φωτ REUTERS/Amir Cohen

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της Τεχεράνης

Σε μια άκρως προκλητική δήλωση προχώρησε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αν και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της Τεχεράνης στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία μετά την επίθεση, ο Χαμενεΐ είπε σύμφωνα με το Reuters ότι «φιλάμε τα χέρια εκείνων που σχεδίασαν την επίθεση στο σιωνιστικό καθεστώς».

Χαιρέτισε, δε, την «ανεπανόρθωτη», όπως τη χαρακτήρισε, ήττα των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ.

«Αυτός ο καταστροφικός “σεισμός” έχει διαλύσει ορισμένες κρίσιμες δομές στο Ισραήλ που δεν θα επισκευαστούν εύκολα… Οι ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος ευθύνονται για αυτήν την καταστροφή», δήλωσε.

Επίθεση Χαμάς στο Ισραήλ: Ο ρόλος του Ιράν και η αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών

Το Ιράν υποστηρίζει εδώ και καιρό τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ δήλωσε νωρίτερα ότι είχε αποκαταστήσει τον έλεγχο στα σύνορα της Γάζας και τοποθέτησε νάρκες στα σημεία όπου μέλη της Χαμάς είχαν γκρεμίσει τον φράχτη κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσής τους το Σαββατοκύριακο.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει μπαράζ αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν τη Δευτέρα ότι το Ιράν είναι συνένοχο στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, αν και δήλωσαν ότι δεν είχαν πληροφορίες ή στοιχεία που να δείχνουν την άμεση συμμετοχή της Τεχεράνης.