Skip to main content

Χαμάς: Νεκροί 4 όμηροι στη Γάζα μετά από ισραηλινά πλήγματα

REUTERS/Mahmoud Issa

Δεν είναι γνωστό πόσοι ακριβώς Ισραηλινοί κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς.

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, υποστηρίζει ότι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες και πολλοί μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Non-stop βομβαρδισμοί

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ το Σάββατο.

Μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «εκτεταμένη» επίθεση σε κέντρα της Χαμάς στη Γάζα. Τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσαν την επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι η Χαμάς συνέχισε τις πυραυλικές επιθέσεις από την Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ. Μάλιστα μία από τις ρουκέτες που εκτόξευσε χτύπησε χώρο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Τι ξέρουμε για τους απαχθέντες

Δεν είναι γνωστό πόσοι ακριβώς Ισραηλινοί κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «δεκάδες» σήμερα το πρωί, ενώ η Χαμάς δήλωσε χθες ότι κρατά όμηρους πάνω από 100 ανθρώπους. Ωστόσο, σήμερα υποστήριξε ότι οι μαχητές της, που συνεχίζουν να πολεμούν τις ισραηλινές δυνάμεις, το πρωί της Δευτέρας έπιασαν ομήρους και άλλους Ισραηλινούς.

Η Χαμάς εκτιμάται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους απαχθέντες Ισραηλινούς για να συνάψει συμφωνία για την απελευθέρωση Παλαιστινίων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ. Ήδη, όπως αναφέρει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο πηγές της Χαμάς, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, υπό τη μεσολάβηση του Κατάρ, για την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Με την υποστήριξη των ΗΠΑ, το Κατάρ επιδιώκει να επιτύχει μια επείγουσα συμφωνία που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των Ισραηλινών γυναικών που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς με αντάλλαγμα τις Παλαιστίνιες γυναίκες κρατούμενες στις ισραηλινές φυλακές», ανέφεραν χθες πηγές της Χαμάς στο Xinhua.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις