Skip to main content

Χαμάς: «Εντός ωρών» θα ανακοινωθεί ο αριθμός των απαχθέντων Ισραηλινών

REUTERS/Ronen Zvulun

Η ισραηλινή πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει λόγο για 100 ομήρους.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Χαμάς ο αριθμός των απαχθέντων Ισραηλινών μετά την αιφνιδιαστική της επίθεση χθες στο Ισραήλ.

Ειδικότερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα το πρωί ότι θα κάνει γνωστό εντός ωρών τον αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων που έχει αιχμαλωτίσει.

Παράλληλα, συνεχίζει να εκδίδει ανακοινώσεις λέγοντας ότι θα συνεχίσει αυτό που χαρακτηρίζει «εκδίκηση για την ισραηλινή επιθετικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ο αριθμός των Ισραηλινών ομήρων παρέμεινε αδιευκρίνιστος. Νωρίς την Κυριακή η ισραηλινή πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες έλανε λόγο για 100 Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες, αριθμός, ωστόσο, που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το Ισραήλ. Πάντως και η Jerusalem Post δίνει τον ίδιο αριθμό απαχθέντων.

Επίσης, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις- χωρίς να δώσουν αριθμό- ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει μονάδα που επικεντρώνεται στη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται από την Χαμάς. Η ομάδα θα συντάξει μια «εικόνα της κατάστασης» για τον εντοπισμό των ομήρων, τόσο των στρατιωτών όσο και των πολιτών, ανακοινώθηκε.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις