Skip to main content

ΗΠΑ: Προσοχή στα αεροσκάφη που πετούν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ

REUTERS/Ronen Zvulun

Η προειδοποίηση της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής εναέριας κυκλοφορίας αντικατοπτρίζει και την ανάλογη εντολή που εκδόθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η Αμερικανική  Υπηρεσία Πολιτικής  Αεροπορίας (FAA) προέτρεψε τις αεροπορικές εταιρείες και τους πιλότους να προσέχουν ιδιαίτερα όταν πετούν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Η προειδοποίηση της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής εναέριας κυκλοφορίας αντικατοπτρίζει και την ανάλογη εντολή που εκδόθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 80 πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι το βράδυ του Σαββάτου – περίπου το 14%  όλων των προγραμματισμένων πτήσεων – λόγω της επίθεσης από την Χαμάς, σύμφωνα με την FlightAware.

Η Delta Air Lines και η American Airlines ακύρωσαν πτήσεις το βράδυ του Σαββάτου και το βράδυ της Κυριακής από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προς το Τελ Αβίβ, αν και μια πτήση επιστροφής της Delta μπόρεσε να αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου.

Η United Airlines ακύρωσε επίσης μια πτήση του Σαββάτου από το Σαν Φρανσίσκο. Μια προηγούμενη πτήση της United γύρισε πάνω από τη Γροιλανδία και επέστρεψε στο Σαν Φρανσίσκο.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ακύρωσε επίσης  αρκετές πτήσεις μεταξύ Φρανκφούρτης και Τελ Αβίβ.

Η Air India ακύρωσε μια πτήση από το Δελχί για το Τελ Αβίβ και την πτήση της επιστροφής επίσης το Σάββατο. Οι πτήσεις ακυρώθηκαν για την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Air India.

LIVE – Όλες οι εξελίξεις

LIVE: Η Γάζα περιμένει βοήθεια, το blame game συνεχίζεται