Skip to main content

Νεκροί πάνω από 400 «τρομοκράτες» σε Ισραήλ και Γάζα- «Δεν υπάρχει πόλη χωρίς παρουσία του στρατού»

REUTERS/Ronen Zvulun

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι όλοι οι κάτοικοι που ζουν σε πόλεις κοντά στον φράχτη της Γάζας θα εκκενωθούν εντός 24 ωρών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς, μαχητές της διείδυσαν στο Ισραήλ και προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο ισραηλινών κοινοτήτων.

Εκατοντάδες από αυτούς τους Παλαιστίνιους ένοπλους έχουν σκοτωθεί, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Δεκάδες επίσης έχουν αιχμαλωτιστεί.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι,  ανακοίνωσε ότι ο στρατός σκότωσε «πάνω από 400 Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας και συνέλαβε δεκάδες άλλους, κατά τη διάρκεια των μαχών που ξεκίνησαν χθες».

Μμάχες μεταξύ στρατού και τρομοκρατών στο Κφαρ Αζα

«Από τότε, υπάρχουν δυνάμεις που μάχονται στο (Κιμπούτζ) Κφαρ Αζα, υπάρχουν έρευνες σε μεγάλο αριθμό πόλεων. Υπάρχουν δυνάμεις του ισραηλινού στρατού σε όλες τις πόλεις, δεν υπάρχει πόλη που να μην έχει δύναμη ο στρατός», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στόχος του στρατού, όπως είπε, είναι να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους από πόλεις που βρίσκονται στα σύνορα με τη Γάζα εντός 24 ωρών, να τερματίσουν τις μάχες στο ισραηλινό έδαφος, να ελέγξουν τις παραβιάσεις στο φράγμα ασφαλείας και να συνεχίσουν τα πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών τόπων στη Λωρίδα.