Skip to main content

Χαμάς: Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν τις σφοδρές μάχες στο έδαφος του Ισραήλ

REUTERS/Mohammed Salem

Τι αναφέρει στην τελαυταία της ανακοίνωση η Χαμάς.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, οι ισραηλινές δυνάμεις δήλωσαν ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους Παλαιστίνιους μαχητές σε οκτώ τοποθεσίες – κυρίως για να επιβεβαιώσουν ότι αυτές οι κοινότητες είναι «καθαρές από τρομοκράτες». Ωστόσο, δεν έγινε ξεκάθαρο εάν οι δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται σε ενεργές συγκρούσεις.

Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) νωρίς την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι η «πρώτη φάση» της επιχείρησης έχει τελειώσει και το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει την πλειοψηφία των μαχητών της Χαμάς εντός της επικράτειάς του.

Πάντως, σύμφωνα με την τελαυταία ανακοίνωση της Χαμάς, οι δυνάμεις της εξακολουθούν να εμπλέκονται σε «σκληρές μάχες» στο εσωτερικό του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, υποστηρίζουν ότι οι μαχητές της εξακολουθούν να εμπλέκονται σε «σκληρές συγκρούσεις» σε αρκετές πόλεις εντός του Ισραήλ.

Στις πόλεις αυτές περιλαμβάνονται οι Οφακίμ, Σντερότ , Γιαντ Μορντεχάι, Κφαρ Αζα, Μπέερι και Κισουφίν, σύμφωνα με δήλωση της ένοπλης ομάδας στο κανάλι της στο Telegram.