Skip to main content

Ινδία: Βροχοπτώσεις προκάλεσαν ρήγμα σε λίμνη παγετώνα στα Ιμαλάια- Τουλάχιστον 40 νεκροί

Φωτ. αρχείου (India Army/Handout via REUTERS)

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών στο Σικίμ ανέρχεται σε 18, ενώ στη γειτονική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης έχουν εντοπιστεί 22 σοροί.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή των Ιμαλαΐων της Ινδίας.  Είναι το τελευταίο περιστατικό θανατηφόρων πλημμυρών που πλήττει τη βορειοανατολική Ινδία σε μια χρονιά ασυνήθιστα ισχυρών μουσώνων.

Ειδικότερα, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν ρήγμα στις όχθες λίμνης παγετώνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η ορεινή περιοχή Σικίμ της βορειοανατολικής Ινδίας.

Οι πλημμύρες έπληξαν πόλεις και χωριά κατά μήκος του ποταμού Teesta στην κοιλάδα Lachen, επηρεάζοντας 22.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών στο Σικίμ ανέρχεται σε 18, ενώ στη γειτονική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης έχουν εντοπιστεί 22 σοροί. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν σχεδόν 100 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 22 στρατιωτών, την Πέμπτη, σύμφωνα με την κυβέρνηση της πολιτείας Σικίμ.

Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απομακρύνει σχεδόν 1.500 αποκλεισμένους τουρίστες από την περιοχή, ενώ έχουν δημιουργηθεί 26 περιοχές υποδοχής για να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής.