Skip to main content

Πόλεμος: «Έκπληξη» Μπάιντεν, με την αποστολή ATACMS στο Κίεβο

Οι πύραυλοι ATACMS

Χθες, ο εκπροσωπος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «αποφάσισε ότι δεν θα παρασχεθούν πύραυλοι ATACMS, όμως δεν απέκλεισε αυτήν την πιθανότητα για το μέλλον».

Στροφή του  Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος  ενημέρωσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως θα προμηθεύσει τελικά το Κίεβο με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο τρεις αμερικανούς αξιωματούχους και έναν αξιωματούχο του Κογκρέσου.

Χθες, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ο  Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που θα περιλαμβάνει αντιαεροπορικά και άλλα συστήματα για να στηρίξει το Κίεβο ενόψει του σκληρού χειμώνα, αλλά  «αποφάσισε ότι δεν θα παρασχεθούν (πύραυλοι) ATACMS, όμως δεν απέκλεισε αυτήν την πιθανότητα για το μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Σάλιβαν είπε επίσης πως πιστεύει ότι θα υπάρξει ισχυρή διακομματική στήριξη στο Κογκρέσο ώστε να παρασχεθεί στην Ουκρανία η βοήθεια που χρειάζεται η χώρα.