Skip to main content

Αρκούδα… δραπέτευσε από αεροπλάνο (βίντεο)

«Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το ζώο ξέφυγε από το κλουβί που είχε καθοριστεί για την αποστολή του».

Μια αρκούδα που μεταφερόταν με πτήση των ιρακινών αερογραμμών από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι την Παρασκευή προκάλεσε καθυστερήσεις αφού δραπέτευσε από ένα κιβώτιο στο χώρο αποσκευών.

Η Iraqi Airways ζήτησε συγγνώμη μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στο διαδίκτυο με έναν άνδρα επιβάτη να λέει ότι η πτήση επιστροφής στη Βαγδάτη καθυστέρησε για «πάνω από μία ώρα λόγω μιας αρκούδας στο φορτίο».

Σε άλλο βίντεο, ένα αρκουδάκι φαίνεται να περιφέρεται έξω από το κλουβί του στο αεροπλάνο, ενώ άνθρωποι χαϊδεύουν και προσπαθούν να το παρηγορήσουν.

Η αρκούδα ναρκώθηκε από ειδική ομάδα στο Ντουμπάι και απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο, ανέφερε η Iraqi Airways σε ανακοίνωση που μοιράστηκε με το CNN. Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη το Σάββατο, λέγοντας ότι η αρκούδα ξέφυγε από το κλουβί «κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι».

«Η εταιρεία ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες της πτήσης από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης προς το Αεροδρόμιο του Ντουμπάι για λόγους που δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν από την εταιρεία», ανέφερε. «Η καθυστέρηση συνέβη εξαιτίας ενός φορτίου που βρισκόταν στο χώρο του φορτίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το ζώο ξέφυγε από το κλουβί που είχε καθοριστεί για την αποστολή του», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία, προσθέτοντας ότι η μεταφορά του έγινε σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες για την καλή διαβίωση των ζώων.