Skip to main content

Ουκρανία: Σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου» 6 ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα

Για ποια λιμάνια ισχύει η προειδοποίηση του Κιέβου

Έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου», προειδοποίησε σήμερα, Σάββατο, η ουκρανική υπηρεσία για τη ναυτιλία και τις υδρογραφικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι η προειδοποίηση ισχύει για τα λιμάνια:

  • της Ανάπα,
  • του Νοβοροσίσκ,
  • του Γκελεντζίκ,
  • του Τουάπσε,
  • του Σότσι,
  • του Ταμάν.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, νωρίς σήμερα το πρωί σημειώθηκε νέο πλήγμα ουκρανικών drones σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο υπέστη ζημιές, ενώ τραυματίστηκαν και μέλη του πληρώματος.

Χθες, Παρασκευή, ουκρανικό θαλάσσιο drone έπληξε ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα, στο Νοβοροσίσκ. Η επιχείρηση ήταν «επιτυχημένη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU. «Ο στόχος ήταν να καταδειχθεί πως η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε ρωσικό πολεμικό πλοίο σ’ αυτή τη ζώνη», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Σαουδική Αραβία – Ουκρανία: Άρχισαν οι συνομιλίες

Στο μεταξύ, άρχισαν στην Τζέντα οι συνομιλίες που φιλοξενεί η Σαουδική Αραβία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η διήμερη διάσκεψη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διπλωματικών κινήσεων της Ουκρανίας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης πέραν του πυρήνα της βασικής υποστήριξης που έχει από τη Δύση, μέσω της προσέγγισης των χωρών του Παγκόσμιου Νότου που ήταν αρνητικές ως προς την υποστήριξη κάποιας πλευράς, στην πολεμική διαμάχη που έπληξε την παγκόσμια οικονομία.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι συνομιλίες έχουν ως στόχο την κατάρτιση μιας κοινής ανακοίνωσης. Ωστόσο, ο Ουκρανός απεσταλμένος στην αναφερόμενη διάσκεψη δήλωσε ότι η συζήτηση «θα είναι δύσκολη».