Skip to main content

ΗΠΑ: Νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία- Στέλνουν τα drones Hornet Hornet

REUTERS/Neil Hall

Το νορβηγικής κατασκευής drone χρησιμοποιείται ήδη στην Ουκρανία μέσω δωρεών από τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Νορβηγίας.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, για την Ουκρανία την Τρίτη.

Πρόκειται για το 43ο πακέτο βοήθειας που εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία.Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει σε στρατιωτική βοήθεια πάνω από 43 δισ. δολάρια.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, τα drones επιτήρησης Black Hornet Nano κατασκευασμένα από την Teledyne FLIR Defense, της Teledyne Technologies.

Τα Hornets είναι μικροσκοπικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για τη συλλογή πληροφοριών. Το νορβηγικής κατασκευής drone χρησιμοποιείται ήδη στην Ουκρανία μέσω δωρεών από τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Νορβηγίας.

Επιπλέον, το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά για τα συστήματα αεράμυνας Patriot και προηγμένα πυραυλικά συστήματα NASAMS, αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, περισσότερα πυρομαχικά για τα συστήματα HIMARS, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker και μια ποικιλία άλλων πυραύλων και ρουκετών.