Skip to main content

Ιταλία: Νεκρά σε δεξαμενή άρδευσης 2 μικρά αδέλφια

ansa

Αγνοούνταν για ώρες- Δεν έχει εξακριβωθεί αν γλίστρησαν ή βούτηξαν στο νερό για να δροσιστούν.

Οι σοροί δύο μικρών αδερφών, ρουμανικής υπηκοότητας, που αγνοούνταν για αρκετές ώρες στη Μανφρεντόνια της Απουλίας, στην Κάτω Ιταλία, ανασύρθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τα δύο αδέλφια, ηλικίας έξι και επτά ετών, εντοπίστηκαν σε δεξαμενή άρδευσης στην περιοχή, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνες από την πυροσβεστική.

Τα δύο παιδιά είχαν απομακρυνθεί χθες το απόγευμα από το σπίτι τους και οι γονείς τους εντόπισαν τα παπούτσια τους έξω από την δεξαμενή, η οποία έχει βάθος τριών μέτρων.

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί πώς τα δύο παιδιά -των οποίων οι γονείς, που ξεκουράζονταν όταν τα παιδιά τους έφυγαν από το σπίτι, είχαν δηλώσει την εξαφάνισή τους χθες το απόγευμα- πνίγηκαν στη δεξαμενή. Δεν έχει εξακριβωθεί αν τα δύο αδέλφια γλίστρησαν ή αν βούτηξαν στο νερό για να δροσιστούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Πάντως θεωρείται πιθανό να βούτηξαν για να δροσιστούν. Η υπόθεση αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι οι γονείς, ενώ αναζητούσαν τα δύο παιδιά τους, βρήκαν τις παντόφλες τους κοντά στο σημείο.

«Ήταν πραγματικά μια δραματική επιχείρηση, δεν μπορούμε να πούμε τίποτ΄άλλο», δήλωσαν στους δημοσιογράφους οι πυροσβέστες της Απουλίας.