Skip to main content

Έξι νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στη νότια Κίνα

Φωτ. αρχείου

Τα θύματα της επίθεσης ήταν εκπαιδευτικός, δυο γονείς και τρεις μαθητές. 

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι που έλαβε χώρα σε νηπιαγωγείο στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, δήλωσε εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών.

Για την επίθεση η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 25χρονο με το επώνυμο Γου.

Τα θύματα της επίθεσης ήταν εκπαιδευτικός, δυο γονείς και τρεις μαθητές.

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα στις 07:40 τοπική ώρα και ο άνδρας συνελήφθη στις 08:00. Η αστυνομία χαρακτήρισε την υπόθεση «εσκεμμένη επίθεση».

Τα βίαια εγκλήματα είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα, ωστόσο, η χώρα έχει βιώσει αρκετές επιθέσεις με μαχαίρι τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα αρκετές έχουν λάβει χώρα σε σχολικές εγκαταστάσεις.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ένας δράστης με μαχαίρι εισέβαλε σε ένα νηπιαγωγείο στη νοτιοανατολική επαρχία Τσιανγκσί, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα έξι. Τον Απρίλιο του 2021, δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλα 16 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μαζικής επίθεσης με μαχαίρι στην πόλη Μπείλιου, στο αυτόνομη περιοχή Κουανγκσί Τσουάνγκ. Τον Οκτώβριο του 2018, 14 παιδιά τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στο Τσονγκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας.