Skip to main content

Γουίμπλεντον: 9 οι τραυματίες από το όχημα που έπεσε σε σχολείο – Ανάμεσά τους 7 παιδιά

EPA/TOLGA AKMEN (φωτ. αρχείου)

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως σχετικό με τρομοκρατία, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Επτά παιδιά και δύο ενήλικες τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε σε κτήριο δημοτικού σχολείου στο Γουίμπλεντον, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία κλήθηκε στο The Study Preparatory School, στο οποίο φοιτούν κορίτσια 4-11 ετών, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έχουν τραυματιστεί δύο ενήλικες και επτά παιδιά. Αδιευκρίνιστη παραμένει επί του παρόντος η κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Ο οδηγός του οχήματος σταμάτησε στο σημείο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως σχετικό με τρομοκρατία, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα έπεσε πάνω στο σχολικό κτήριο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από το Sky News έδειξαν ένα τρακαρισμένο 4X4 Land Rover έξω από το ιδιωτικό σχολείο. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ο βουλευτής της περιοχής, Στίβεν Χάμοντ, χαρακτήρισε «εξαιρετικά οδυνηρό και εξαιρετικά ανησυχητικό» το περιστατικό, μιλώντας στο BBC Radio London.

Περιέγραψε την τοποθεσία ως «αρκετά απομακρυσμένη», προσθέτοντας ότι βρίσκεται περίπου ένα μίλι από την περιοχή του Γουίμπλεντον, σε δρόμο που οδηγεί σε πολλά κοντινά γήπεδα του γκολφ.

EPA/TOLGA AKMEN
EPA/TOLGA AKMEN
EPA/TOLGA AKMEN
EPA/TOLGA AKMEN

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, SkyNews