Skip to main content

Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται από την Τζενίν-«Θα ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις»

REUTERS/Ronen Zvulun

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών την Παρασκευή για να συζητήσει το μεσανατολικό.

Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται από τον προσφυγικό καταυλισμό στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Προηγήθηκε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Δυτική Όχθη τα τελευταία χρόνια, που έχει αφήσει 11 νεκρούς. Ακολούθησε αιματηρή επίθεση με όχημα και μαχαίρι στο Τελ Αβίβ, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς. Στην επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι.

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι η επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν τελείωσε. Δεσμεύτηκε όμως να πραγματοποιήσει παρόμοιες επιχειρήσεις στο μέλλον.

«Αυτές τις στιγμές ολοκληρώνουμε την αποστολή και μπορώ να πω ότι η ευρεία επιχείρησή μας στη Τζενίν δεν είναι εφάπαξ», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατιωτικό φυλάκιο στα περίχωρα της Τζενίν. «Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί για να εξαλείψουμε την τρομοκρατία», είπε ο Νετανιάχου.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών την Παρασκευή για να συζητήσει το μεσανατολικό.

Η συνάντηση ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «υπό το φως των ανησυχητικών εξελίξεων στην Παλαιστίνη», δήλωσαν διπλωμάτες.

Το νέο ξέσπασμα της βίας καταδίκασε επίσης το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου, καλώντας για επείγουσα αραβική δράση μέσω της υπουργικής επιτροπής του οργανισμού για την παροχή διεθνούς προστασίας στον παλαιστινιακό λαό. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.