Skip to main content

«Alexa, κάλεσε βοήθεια»: Πώς μία 6χρονη έσωσε τη μητέρα της στη Σκωτία

«Είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτήν, είναι μια μικρή σούπερ σταρ» δήλωσε η 27χρονη μητέρα για την 6χρονη κόρη της

Τη ζωή της μητέρας της και μάλιστα δύο φορές έσωσε μία εξάχρονη στη Σκωτία, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία οικιακού βοηθού Alexa που έχει αναπτυχθεί από την Amazon.

Η Έμα Άντερσον από τη Γλασκώβη ήταν 15 ετών όταν διαγνώστηκε με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Από πολύ μικρή, η κόρη της, Ντάρσεϊ, ήξερε ότι η μαμά της είχε «ευαίσθητη καρδιά» και, σε περίπτωση που χρειαζόταν, θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από την Alexa.

Πλέον, σύμφωνα με την 27χρονη μητέρα της, η Ντάρσεϊ χρησιμοποίησε την Alexa δύο φορές, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

«Ρύθμισα την Alexa ώστε, αν λιποθυμούσα ή αισθανόμουν αδιαθεσία, η κόρη μου να φώναζε απλώς “Alexa, κάλεσε βοήθεια”» σημείωσε η κ. Άντερσον, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως εξήγησε, με αυτό το μήνυμα, ενημερώνεται κατευθείαν η μητέρα της, η οποία μένει σε πολύ κοντινή απόσταση.

«Χρειάστηκε να καλέσει την Alexa δύο φορές, κάλεσε ακόμη και ασθενοφόρο μόνη της, εκείνη τη φορά ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση» σημείωσε η 27χρονη και πρόσθεσε, αναφερόμενη στην εξάχρονη κόρη της: «Είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτήν, είναι μια μικρή σούπερ σταρ».

Αν και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για πολλά χρόνια, έπειτα από τσεκ-απ οι γιατροί είπαν στην 27χρονη ότι πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση καρδιάς.

Πράγματι, υπεβλήθη σε μεταμόσχευση τον Απρίλιο του 2022, με την ίδια να δηλώνει ότι έκτοτε η ζωή της έχει αλλάξει.

«Από τη μεταμόσχευση και μετά, έχω μια εντελώς νέα ζωή. Μπορώ να περπατήσω στο σχολείο, να πάρω την Ντάρσεϊ και να περπατήσω ξανά πίσω, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω πριν» ανέφερε.

«Η μεταμόσχευση είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος, δεν είναι εύκολος», είπε και ευχαρίστησε την οικογένεια του δότη για όσα έχει κάνει για εκείνη.