Skip to main content

Βαλτιμόρη: Δύο νεκροί στο νέο περιστατικό με μαζικά πυρά – Τρεις σοβαρά τραυματίες

Baltimore Police via Twitter/Handout via REUTERS

28 τραυματίες

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύκτας και 28 τραυματίσtηκαν από μαζικά πυρά σε εκδήλωση που γινόταν σε συνοικία της Βαλτιμόρης. Τρία άτομα νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη Λεωφόρο Γκρέτνα της Βαλτιμόρης.

Το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους, μετέδωσε πως εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής με τραύματα από σφαίρες και τρεις απ’ αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Βαλτιμόρη – Πληροφορίες για 2 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη μεταφορά εννέα τραυματιών σε τοπικά νοσοκομεία και πρόσθεσε πως άλλα 20 θύματα έφθασαν στα νοσοκομεία με δικά τους μέσα.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για μια εκδήλωση με την ονομασία «Brooklyn Day», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό σταθμό Fox 45 προσθέτοντας ότι άκουσε 20 με 30 πυροβολισμούς.

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ περιέγραψε το περιστατικό ως μια «απερίσκεπτη, δειλή πράξη που συνέβη εδώ και που άλλαξε μόνιμα πολλές ζωές και κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους».

Είπε ότι η τραγωδία «αναδεικνύει τις επιπτώσεις και την ανάγκη αντιμετώπισης της υπερδιάδοσης των παράνομων όπλων στους δρόμους μας και το ότι τα αποκτούν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να έχουν αυτήν την δυνατότητα».

Ο Σκοτ και οι αξιωματούχοι της αστυνομίας κάλεσαν οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να προσέλθει και να βοηθήσει στον εντοπισμό των υπευθύνων. Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι κινητοποιεί κάθε διαθέσιμο μηχανισμό για να βοηθήσει την έρευνα.

Το μήνυμά του προς τον δράστη ήταν απλό: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να σας βρούμε -και θα σας βρούμε».

«Μέχρι τότε, ελπίζω σε κάθε σου ανάσα να σκέφτεσαι τις ζωές που αφαίρεσες και να σκέφτεσαι τις ζωές που επηρέασες απόψε εδώ», πρόσθεσε.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNΝ