Skip to main content

Εκουαδόρ: Πέθανε μία εβδομάδα μετά… την κηδεία της

Τον Φεβρουάριο, μια 82χρονη γυναίκα ανακαλύφθηκε ότι ανέπνεε ενώ βρισκόταν σε ένα γραφείο τελετών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Μια γυναίκα από το Εκουαδόρ πέθανε, λίγες ημέρες αφότου οι συγγενείς της σοκαρισμένοι, ανακάλυψαν ότι ενώ την κήδευαν ανακάλυψαν ότι είναι ζωντανή. Η 76χρονη Μπέλα Μοντόγια, κηρύχθηκε τελικά στις 16 Ιουνίου, νεκρή από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Αλλά κατά την διάρκεια της αγρύπνιας, την άκουσαν να χτυπάει το φέρετρό της. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Μετά από επτά ημέρες στην εντατική, το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού επιβεβαίωσε ότι πέθανε την Παρασκευή από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου προστίθεται ότι παρέμεινε υπό “διαρκή παρακολούθηση” όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, ο γιος της, Γκίλμπερτ Μπαρμπέρα, δήλωσε: “Αυτή τη φορά η μητέρα μου πέθανε πραγματικά. Η ζωή μου δεν θα είναι πια η ίδια”.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η 76χρονη είχε μια πάθηση που ονομάζεται καταληψία – όπου το άτομο παθαίνει επιληπτικές κρίσεις, χάνει τις αισθήσεις του και το σώμα του γίνεται άκαμπτο.

Το υπουργείο Υγείας του Εκουαδόρ συγκρότησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να επανεξετάσει την περίπτωσή της.

Η Μοντόγια τοποθετήθηκε σε φέρετρο και μεταφέρθηκε στο γραφείο τελετών στο Μπαμπαχόγιο, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Κίτο, αφού κηρύχθηκε νεκρή στις 9 Ιουνίου.

Όμως, μετά από σχεδόν πέντε ώρες μέσα στο φέρετρο, η γυναίκα άρχισε να αγκομαχά για να πάρει αέρα.

Η Μπέλα Μοντόγια δεν είναι το μόνο άτομο που “ζωντάνεψε” αφού κηρύχθηκε επίσημα νεκρή.

Τον Φεβρουάριο, μια 82χρονη γυναίκα ανακαλύφθηκε ότι ανέπνεε ενώ βρισκόταν σε ένα γραφείο τελετών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Είχε κηρυχθεί νεκρή τρεις ώρες νωρίτερα σε γηροκομείο.

naftemporiki.gr