Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το υποβρύχιο που αγνοείται ενώ μεταφέρονταν τουρίστες που πήγαιναν να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού.
Η ακτοφυλακή της Βοστώνης ξεκίνησε έρευνα για να βρει το υποβρύχιο, στο οποίο θα μπορούσαν να επέβαιναν πέντε άτομα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα βρίσκεται κι ένας δισεκατομμυριούχος.
Η τουριστική εταιρεία OceanGate, η οποία πραγματοποιεί αποστολές 250.000 δολαρίων ανά θέση στο ναυάγιο, δήλωσε ότι διερευνά όλες τις επιλογές για να επιστρέψει το πλήρωμα με ασφάλεια.
Ναυάγιο Τιτανικού: Ποιος είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος στο τουριστικό υποβρύχιο που αγνοείται
Ανέφερε ότι κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες βαθέων υδάτων βοηθούν την επιχείρηση.
«Εργαζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή των μελών του πληρώματος», είπε η εταιρεία στο BBC, εξηγώντας ότι έλαβε προσφορές βοήθειας από κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες εξερεύνησης βαθέων υδάτων.
Συνήθως σκάφος λειτουργεί στέλνοντας ένα μήνυμα κάθε 15 λεπτά για να δώσει σήμα σε όσους βρίσκονται στην ξηρά ότι είναι ασφαλές, ωστόσο το Sky News αναφέρει ότι αυτά τα μηνύματα δεν έχουν ακουστεί από αυτό το σκάφος για περισσότερες από επτά ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια πλήρης κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού, συμπεριλαμβανομένης της κάθοδος και της ανάβασης, διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. Ο ιστότοπος OceanGate απαριθμεί τρία υποβρύχια που διαθέτει και μόνο ο Τιτάνας μπορεί να βουτήξει αρκετά βαθιά για να φτάσει στα συντρίμμια του Τιτανικού.
Το σκάφος ζυγίζει 10.432 κιλά (23.000 λίβρες) και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μπορεί να φτάσει σε βάθη έως και 4.000 μέτρα και διαθέτει 96 ώρες υποστήριξης ζωής για ένα πλήρωμα πέντε ατόμων.
Μικρά υποβρύχια μεταφέρουν τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού, έναντι αμοιβής.
Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον πυθμένα του Ατλαντικού, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από τις ακτές του Καναδά.
Ο Τιτανικός, το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, χτύπησε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και πλήρωμα, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι.
Πηγές: BBC, Le Figaro