Skip to main content

Μακρόν: Συνάντηση με Μασκ για τις γαλλικές επενδύσεις στις ηλεκτρικές μπαταρίες

Ο Μακρόν θέλει να καταστήσει τη βόρεια Γαλλία κόμβο για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και συναφών υλικών. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τον Έλον Μασκ τη Δευτέρα στο περιθώριο μιας συνάντησης περίπου 200 παγκόσμιων επιχειρηματιών που ο ίδιος προσκάλεσε στις Βερσαλλίες για να επιδείξει την ικανότητά του να προσελκύει ξένες επενδύσεις.

Στην προσπάθειά του να ενισχύσει το προφίλ της Γαλλίας μεταξύ των επενδυτών, ο Μακρόν έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στο να καταστήσει τη βόρεια Γαλλία κόμβο για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και συναφών υλικών.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε μερ δήλωσε τη Δευτέρα στο BFMTV ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τον Μασκ σχετικά με πιθανές επενδύσεις στη Γαλλία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Μακρόν προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του μετά από την επιζήμια για τον ίδιο μάχη για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που έπληξε τη δημοτικότητά του, ανακοινώνοντας μέτρα για την αναστροφή της βιομηχανικής παρακμής της Γαλλίας.

Την Κυριακή, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’Opinion, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μειώνει τους φόρους παρά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις για το επίπεδο του δημόσιου ελλείμματος. Το βράδυ της Δευτέρας θα μιλήσει στη γαλλική εθνική τηλεόραση.

Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με διευθύνοντες συμβούλους, μεταξύ των οποίων ο Αλμπέρ Μπουρλά της Pfizer και ο Ρόμπερτ Άιγκερ της Walt Disney.

naftemporiki.gr