Ολοκληρώθηκε η στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, η πρώτη μετά από 70 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Κάρολος γίνεται ο 40ός βασιλιάς που στέφεται στο Αββαείο, όπου έχει ξεκινήσει το τελετουργικό, ενώ είναι ο έβδομος μονάρχης που φοράει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.
Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έστεψε τον βασιλιά Κάρολο τοποθετώντας το ηλικίας 360 ετών Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του μονάρχη καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.
Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι υποσχέθηκε αφοσίωση στον Κάρολο. Ακολούθησε ο διάδοχός του, πρίγκιπας της Ουαλίας, Ουίλιαμ, δηλώνοντας πίστη στον βασιλιά.
Λίγο νωρίτερα, ο μονάρχης ορκίστηκε να υπηρετεί τους υπηκόους του και να προστατεύει την Εκκλησία της Αγγλίας της οποίας είναι ο ανώτατος ηγέτης.
Η τελετή συνεχίστηκε με τη στέψη της συζύγου του βασιλιά, Καμίλα, η οποία φόρεσε το στέμμα της βασίλισσας Μαίρης, το 1911. Η 75χρονη βασίλισσα, που έχει χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο, είναι η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, από την οποία πήρε διαζύγιο το 1996.
Στη διάρκεια της τελετής ακούστηκαν βυζαντινοί, ορθόδοξοι ύμνοι. Συγκεκριμένα, ακούστηκε ο ψαλμός 71 του Δαυίδ, ως φόρος τιμής στην ελληνική καταγωγή του πατέρα του νέου βασιλιά, πρίγκιπα Φίλιππου.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ανάμεσα στους Βρετανούς μουσικούς, που επενδύουν μουσικά τη στέψη του Καρόλου, είναι και ένας δημιουργός με καταγωγή από τα Καλάβρυτα. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Λίγκα, ο οποίος επιμελείται την ελληνορθόδοξη μουσική και τα βυζαντινά τραγούδια που ακούγονται στην τελετή.