Skip to main content

Βραζιλία: Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει την έρευνα του Κογκρέσου για τα γεγονότα της 8ης Ιανουαρίου

REUTERS/Adriano Machado

Αλλαγή στάσης της κυβέρνησης του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίβα, η οποία μέχρι στιγμής αντιδρούσε στην έρευνα για να αποφύγει τη μετατόπιση του πολιτικού ενδιαφέροντος από τα οικονομικά της μέτρα.

Ο υπουργός Διεθνών Σχέσεων της Βραζιλίας Αλεξάντερ Παντίλια δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει την έρευνα του Κογκρέσου για τις αντιδημοκρατικές ταραχές της 8ης Ιανουαρίου, κατά τις οποίες υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στάσης της κυβέρνησης του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίβα, η οποία μέχρι στιγμής αντιδρούσε στην έρευνα για να αποφύγει τη μετατόπιση του πολιτικού ενδιαφέροντος από τα οικονομικά της μέτρα.

Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο κορυφαίος σύμβουλος ασφαλείας του Λούλα

Ο Παντίλια, ωστόσο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τώρα την έρευνα ως έναν τρόπο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μετά την παραίτηση του κορυφαίου συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λούλα, του στρατηγού Μάρκος Γκονκάλβες Ντίας, εν μέσω ενός σκανδάλου που σχετίζεται με την παρουσία του βοηθού κατά τη διάρκεια της εισβολής σε κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα.

naftemporiki.gr