Skip to main content

Μόσχα: Ρωσία και Κίνα πρέπει να αλληλοβοηθούνται σε στρατιωτικά ζητήματα

Sputnik/Vladimir Astapkovich/Kremlin via REUTERS

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε ότι Μόσχα και Πεκίνο συντονίζουν τις ενέργειές τους σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Η Ρωσία και η Κίνα συντονίζουν τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «η Ρωσία και η Κίνα θα πρέπει να αλληλοβοηθούνται σε στρατιωτικά ζητήματα».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε στον Κινέζο ομόλογό του Λι Σανγκφού -ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα- ότι η στρατιωτική συνεργασία των χωρών τους αποτελεί μια «σταθεροποιητική» δύναμη για τον κόσμο.

Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα αυτήν την περίοδο καθώς οι δύο χώρες επιθυμούν να εμβαθύνουν τη στρατιωτική τους συνεργασία, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στη Δύση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λι, το Πεκίνο είναι «αποφασισμένο» να ενισχύσει τη συνεργασία του με τον ρωσικό στρατό.

Ο Κινέζος υπουργός που συνεχάρη τον Πούτιν για την «προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης»

Υπενθυμίζεται ότι στη Μόσχα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Άμυνας της Κίνας Λι Σανγκφού. Ο Κινέζος υπουργός επρόκειτο να συναντηθεί με αξιωματούχους του αμυντικού τομέα. Συναντήθηκε όμως και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη συνάντηση, ο Πούτιν χαιρέτισε τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών οι οποίες έχουν ανακοινώσει μια εταιρική σχέση «χωρίς όρια». Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα της κινεζικής εταιρείας NetEase, ο Κινέζος υπουργός φαίνεται να συγχαίρει τον Ρώσο ηγέτη για την «προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης».

«Από την επίσκεψή μου στην Ουκρανία, ένιωσα απόλυτα πως η χώρα άλλαξε»