Skip to main content

Παρέμβαση Σούνακ για Λίνεκερ: Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης, ελπίζουμε να επιλυθεί εγκαίρως

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παίρνει απόσταση κι επιμένει να υπερασπίζεται το σχέδιο

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τον Γκάρι Λίνεκερ και την προσωρινή παύση του από την αθλητική εκπομπή του BBC, μετά από επικριτικά σχόλια του πρώην ποδοσφαιριστή για το μεταναστευτικό σχέδιο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Ο πρωθυπουργός επενέβη ο ίδιος και υπερασπίστηκε το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του για τη μετανάστευση.

Περιέγραψε τον Λίνεκερ ως «σπουδαίο ποδοσφαιριστή και ταλαντούχο παρουσιαστή», αλλά δήλωσε ότι «πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο της μιζέριας μια για πάντα και η πολιτική που χαράξαμε αυτή την εβδομάδα πιστεύω ότι στοχεύει ακριβώς σε αυτό».

Αντιδράσεις από τον ΟΗΕ για το σχέδιο Σούνακ για το μεταναστευτικό

Είπε ότι ελπίζει η διαμάχη μεταξύ του Λίνεκερ και του BBC να επιλυθεί «εγκαίρως», αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι, αν και αναγνώρισε ότι δεν θα συμφωνούσαν όλοι με την πολιτική του, πίστευε ότι αυτό που έκανε ήταν «δίκαιο και σωστό».

Ο κ. Σούνακ δήλωσε ότι το νομοσχέδιο – το οποίο θα προβλέπει ότι όποιος ζητά άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω παράνομων οδών θα απομακρύνεται από τη χώρα και θα εμποδίζεται να επιστρέψει στο μέλλον – ήταν «το πιο φιλεύσπλαχνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε».

Πηγή: BBC