Skip to main content

Συρία: 237 νεκροί, 639 τραυματίες από τα 7,8 Ρίχτερ

REUTERS/Mahmoud Hassano

Στο Χαλέπι, που υπέστη το σκληρότερο πλήγμα, υπάρχουν πολλά θύματα κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων τα οποία κατέρρευσαν.

Βαραίνει στη Συρία ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που είχε επίκεντρο τη νότια Τουρκία. Όπως έκανε γνωστό το συριακό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον – ακόμη προσωρινό – απολογισμό, τουλάχιστον 237 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 639 τραυματίστηκαν από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε τομείς της βόρειας Συρίας.

Στην επαρχία Χαλέπι, που υπέστη το σκληρότερο χτύπημα, υπάρχουν πολλά θύματα κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων τα οποία κατέρρευσαν. Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 111 νεκρούς στις περιοχές υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος, ενώ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ο απολογισμός των θυμάτων στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές.

Δεκάδες νεκροί στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες

Δεκάδες άνθρωποι στις περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό, και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, ανακοίνωσαν σήμερα οι διασώστες.

Σε ανακοίνωσή τους τα Λευκά Κράνη, ομάδα διασωστών που δραστηριοποιείται στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, κήρυξαν τις ζώνες αυτές «πληγείσες» και ζήτησαν από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις «να παρέμβουν άμεσα» για να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP