Skip to main content

Για νέα άρματα μάχης πιέζει η Ουκρανία

REUTERS/Vladyslav Smilianets

Σχεδόν 11 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας, το Κίεβο λέει ότι ένας στόλος δυτικών αρμάτων μάχης θα δώσει στα στρατεύματά του την κινητήριο δύναμη για να εκδιώξουν τα ρωσικά στρατεύματα

Η Ουκρανία ήρθε ένα βήμα πιο κοντά την Τρίτη στην προσπάθειά της να αποκτήσει έναν στόλο σύγχρονων αρμάτων μάχης που ελπίζει ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία του πολέμου με τη Ρωσία, αφού η Γερμανία, το μεγάλο εμπόδιο της Δύσης, δήλωσε ότι αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα του νέου της υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

Στην κεντρική πόλη Ντνίπρο, οι αρχές κήρυξαν τον τερματισμό των ερευνών για επιζώντες στα ερείπια πολυκατοικίας που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων το Σάββατο.

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν και 20 εξακολουθούν να αγνοούνται από την επίθεση, την πιο θανατηφόρα για τους αμάχους της τρίμηνης εκστρατείας ρωσικών πυραυλικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Εβδομήντα εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν και 39 διασώθηκαν από τα ερείπια.

Σχεδόν 11 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας, το Κίεβο λέει ότι ένας στόλος δυτικών αρμάτων μάχης θα δώσει στα στρατεύματά του την κινητήριο δύναμη για να εκδιώξουν τα ρωσικά στρατεύματα σε αποφασιστικές μάχες το 2023.

Τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard δεν μπορούν να παραδοθούν χωρίς την άδεια του Βερολίνου, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί.

Με τους δυτικούς συμμάχους να συναντώνται την Παρασκευή σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Γερμανία για να υποσχεθούν στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, το Βερολίνο δέχεται έντονες πιέσεις να άρει τις αντιρρήσεις του αυτή την εβδομάδα.