Skip to main content

Γερμανία: Ανησυχία του υπ. Υγείας για το νέο υποστέλεχος της Όμικρον XBB.1.5

REUTERS/Daniel Becerril

Λοιμωξιολόγοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για το ιδιαίτερα μεταδοτικό υποστέλεχος της Όμικρον XBB.1.5, το οποίο ευθύνεται για το 40% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Την ανησυχία του για ένα νέο υποστέλεχος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού που συνδέεται με αύξηση των νοσηλειών στις βορειοανατολικές ΗΠΑ εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Λοιμωξιολόγοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για το ιδιαίτερα μεταδοτικό υποστέλεχος της Όμικρον XBB.1.5, το οποίο ευθύνεται για το 40% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για το νέο επιδημιολογικό κύμα στην Κίνα.

«Ελπίζουμε ότι θα έχει περάσει ο χειμώνας προτού το στέλεχος αυτό εξαπλωθεί ανάμεσά μας» ανέφερε ο Λάουτερμπαχ σε ανάρτησή του στο Twitter αργά χθες. «Παρακολουθούμε αν και σε ποιο βαθμό το XBB.1.5 έχει εμφανιστεί στη Γερμανία» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Όστερχολμ, λοιμωξιολόγο στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, 7 από τις 10 αμερικανικές πολιτείες που είναι αντιμέτωπες με αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των νοσηλειών βρίσκονται στα βορειοανατολικά, όπου είναι αυξημένος ο αριθμός των μολύνσεων από το XBB.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters