Skip to main content

ΗΠΑ: Τα σπίτια στη λίμνη Erie εγκλωβίστηκαν στον πάγο μετά τη χιονοθύελλα

REUTERS/Lindsey DeDario

Στο Φορτ Έρι οι χαμηλές θερμοκρασίες έπεσαν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σε μονοψήφια επίπεδα

Τα σπίτια στις παραλίμνιες περιοχές του Οντάριο καλύφθηκαν από ένα παχύ, αγκαθωτό στρώμα πάγου, αφού η χιονοθύελλα του περασμένου Σαββατοκύριακου έσπειρε ψυχρά κύματα στην ακτή.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Fort Erie, που κατά σύμπτωση ονομάζεται Crystal Beach, δήλωσαν ότι τα κύματα έπεφταν πάνω στον τοίχο της λίμνης Erie κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

«Στη συνέχεια, το νερό πάγωσε στις πίσω πλευρές των σπιτιών, δηλαδή από τις κορυφές των σπιτιών μέχρι κάτω», δήλωσε ο Derek Tupling στον ειδησεογραφικό συνεργάτη του CNN, το CTV. «Έτσι, μπορείτε να φανταστείτε τον τεράστιο όγκο και τη δύναμη του νερού που έρχεται πάνω από τον τοίχο για να τον χτυπήσει και στη συνέχεια να παγώσει – flash freeze – αμέσως. Είναι απολύτως απίστευτο».

Η κοινότητα βρίσκεται δυτικά της κομητείας Έρι της Νέας Υόρκης, όπου ο αριθμός των νεκρών από την ιστορική χιονοθύελλα έχει ανέλθει σε πάνω από τρεις δεκάδες, οι περισσότεροι από αυτούς στην πόλη Μπάφαλο.

Στο Φορτ Έρι οι χαμηλές θερμοκρασίες έπεσαν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σε μονοψήφια επίπεδα – περίπου 20 βαθμούς κάτω από το μέσο όρο για αυτή την εποχή του έτους. Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προειδοποιούσαν ότι οι άνεμοι πάνω από τη λίμνη Έρι θα ανέβαιναν στα 60 μίλια/ώρα και τα κύματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 25 πόδια κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της καταιγίδας την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι «βαρύ παγωμένο νέφος» θα μπορούσε να συσσωρευτεί σε επιφάνειες με ταχύτητα σχεδόν μιας ίντσας ανά ώρα.

Καθώς αυτά τα κύματα έπεφταν στην ακτή, το υπερψυγμένο νερό πάγωνε γρήγορα στις επιφάνειες.

Ο Tupling δήλωσε στο CTV ότι ο πάγος που συσσωρεύτηκε στα σπίτια του Crystal Beach είχε πάχος τουλάχιστον ένα μέτρο και οι κάτοικοι ανησυχούσαν για ζημιές λόγω του βάρους του πάγου.

«Είμαστε εδώ πολύ καιρό και δεν έχουμε ξαναδεί τόσο άσχημο καιρό σε αυτό το χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Tupling. «Οι ζημιές που έχουν προκληθεί και η καταστροφή στις πίσω πλευρές αυτών των σπιτιών από εκεί που βρισκόμαστε τώρα είναι απίστευτη».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN