Skip to main content

Για «βαριές απώλειες» του ουκρανικού στρατού κάνει λόγο η Μόσχα

REUTERS/Wolfgang Rattay

Περίπου 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί εξουδετερώθηκαν σε μάχες γύρω από την περιφέρεια Ντανιέτσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Για βαριά πλήγματα στον ουκρανικό στρατό στις εχθροπραξίες στα μέτωπα από τη Χερσώνα έως το Χάρκοβο έκανε λόγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τρίτη.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε περίπου 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί εξουδετερώθηκαν σε μάχες γύρω από την περιφέρεια Ντανιέτσκ. Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, που μαζί με τη Ντανιέτσκ αποτελούν το Ντονμπάς, περίπου 30 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού, κατά τις ίδιες πηγές.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις παραπάνω αναφορές. Οι πληροφορίες από τα μέτωπα που δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές είναι τις περισσότερες φορές αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Η περιοχή της βιομηχανικής πόλης Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών μαχών για μήνες. Οι δυο πλευρές εμπλέκονται σε μάχες ιδίως γύρω από την κοινότητα Κρεμνίνα, βόρεια της πόλης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠE, dpa