Skip to main content

Ινδία: Αστυνομικές έρευνες για τον θάνατο του Ρώσου Αντόφ

Twitter

Ο Ρώσος που εντοπίστηκε νεκρός φαίνεται πως είχε ασκήσει κριτική σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στην έρευνα του θανάτου ενός Ρώσου επικριτή του Πούτιν, καθώς και ενός ακόμη Ρώσου προχωρά η ινδική αστυνομία. Οι δύο Ρώσοι βρέθηκαν νεκροί σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ινδίας, ο πρώτος την Δευτέρα, ενώ ο δεύτερος λίγες μέρες νωρίτερα.

Το πτώμα του 65χρονου Πάβελ Αντόφ, μέλους περιφερειακού κοινοβουλίου στη Ρωσία, εντοπίστηκε σε μια λίμνη αίματος έξω από το ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές με άλλους τρεις Ρώσους, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Ρώσος επικριτής του Πούτιν, που φέρεται να είχε ασκήσει κριτική σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, φαίνεται πως πέθανε πέφτοντας από την ταράτσα του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι δυο μέρες νωρίτερα ακόμη ένα μέλος του ρωσικού τουριστικού γκρουπ βρέθηκε νεκρό, ύστερα από καρδιακή προσβολή που φέρεται να υπέστη.

Η αστυνομία εξέτασε όλα τα πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ανέκρινε το προσωπικό του ξενοδοχείου εν αναμονή λεπτομερών νεκροψιών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει στοιχεία που να υποδηλώνουν ανθρωποκτονία.

«Όλες οι πιθανές πτυχές σχετικά με τους θανάτους των δύο Ρώσων εξετάζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας Ρατζές Πάντιτ. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ανακρίθηκαν και δύο ακόμη Ινδοί ξεναγοί που συνόδευαν την ομάδα και οι άλλοι δύο Ρώσοι μέλη αυτής.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, dpa