Skip to main content

Μάικ Πενς: Διαψεύδει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος

REUTERS/Leah Millis

Το Sky News μετέδωσε την πληροφορία ότι υποβλήθηκε έγγραφο στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (FEC) που επισημοποιεί πως ο Μάικ Πενς θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Εκπρόσωπος της εκστρατείας του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς διέψευσε τις αναφορές ότι ο Ρεπουμπλικάνος έχει υποβάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2024.

«Ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος σήμερα», έγραψε ο Ντέβιν Ο’ Μάλι στο Twitter. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα, ο Ο’ Μάλι επιβεβαίωσε το tweet του και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να απευθυνθείτε στην FEC (ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή) για απαντήσεις σχετικά με την κατάθεση».

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News της Βρετανίας μετέδωσε την πληροφορία ότι υποβλήθηκε σχετικό έγγραφο στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (FEC) που επισημοποιεί πως ο Μάικ Πενς θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα το βράδυ, ένας εκπρόσωπος της FEC ανέφερε: «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε συγκεκριμένα αρχεία».

Το Sky News έπειτα ανασκεύασε το ρεπορτάζ του, επισημαίνοντας πως το έγγραφο που έχει κατατεθεί στην FEC δεν αναγράφει σωστά το επίσημο όνομα του πρώην αντιπροέδρου (Μάικλ Ρίτσαρντ Πενς), αλλά «Μάικ».

Δεν είναι σαφές από ποιον υποβλήθηκε το έγγραφο. Ο 63χρονος πρώην αντιπρόεδρος και πρώην κυβερνήτης της Ιντιάνα λέει εδώ και μήνες πως θα αποφασίσει στις αρχές του 2023 εάν θα θέσει υποψηφιότητα στην εσωκομματική κούρσα. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος.

Η αναφορά ήρθε καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν καταβάλει προσπάθειες για να κατέβουν στις προκριματικές εκλογές εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πενς, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Τραμπ από το 2017 έως το 2021, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις διακοπές του για να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας προεδρικής εκστρατείας, δήλωσε βοηθός του στην The Washington Post την περασμένη εβδομάδα. Από τότε που αρνήθηκε να προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα του Τραμπ στις εκλογές του 2020, ο Πενς βρίσκεται σε απόσταση από τον Τραμπ και τους υποστηρικτές του.

naftemporiki.gr